Lieve Herinnering,

 

Mijn verhaal begint ongeveer 4 jaar terug.. En dat is van zaterdagnacht op zondagochtend.. Zondagochtend word ik wakker en denk door mijn wazige zicht dat ik weer met een van mijn lenzen in slaap gevallen ben..

 

Dit blijkt niet zo te zijn, dit is het begin.. Er volgt een heel traject van onderzoeken naar hoe dit slechte zicht komt en mijn gehoor neemt ook heel erg af. Mijn geheugen verslechtert en mijn balans wordt er ook niet beter op. Dit zijn allemaal punten waar ik als persoon heel erg aan moet wennen. En eigenlijk blijft dat proces gewoon doorgaan. Dus moet ik leren omgaan met het afnemen van deze functies.

 

In 1988 ben ik begonnen als Rapartiest en vanaf 1989 mocht ik mijn succes internationaal bereizen onder de naam “Tony Scott The Chief”. Dit heb ik altijd met heel veel plezier gedaan. Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik met mijn familie in gesprek gegaan over mijn carrière als artiest en ook als muziekleraar.

 

Op 1 februari 2016 is er voor mij een prachtig afscheidsconcert georganiseerd in Paradiso te Amsterdam. Dit was een prachtig moment met ons publiek dat ons altijd heeft gedragen. Wij mogen voor hen zijn: liefde, het leven, het lied, de muziek. Eigenlijk kunnen we dit allemaal samenbrengen tot de liefde van het leven.

 

Ik ben dan ook heel erg trots dat het Nationaal MS Fonds mij heeft gevraagd om ambassadeur te worden. Ik vind het een super grote eer om dit te mogen doen en verheug mij op elke ontmoeting.

 

Tot super gauw!

Tony Scott The Chief, artiest