Meest gestelde vragen over collecteren

V?

Waarom een collecte?

A.

Het Nationaal MS Fonds organiseert ieder jaar de landelijke MS Collecteweek om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden.

V?

Hoe weet ik waar ik kan collecteren?

A.

Dat overleg je met de coördinator in jouw woonplaats. Uiteraard houdt een coördinator rekening met jouw voorkeur. Het is gebruikelijk om in je eigen straat te collecteren. Dat werkt vaak heel goed. Jij kent de mensen en andersom kennen ze jou ook; hierdoor krijg je (bijna) altijd wat in je collectebus gedoneerd.

V?

Hoe kom ik aan een collectebus?

A.

De coördinator neemt in november contact met je op om af te spreken wanneer je de collectebus kunt ophalen of wanneer de coördinator de bus bij je komt brengen.

V?

Krijg ik nog een legitimatiebewijs?

A.

Jazeker! Je ontvangt een legitimatiebewijs waarmee je je aan de deur kunt legitimeren als collectant van het Nationaal MS Fonds. Er hoeft geen pasfoto op het legitimatiebewijs.

V?

Wat gebeurt er met het geld dat ik ophaal?

A.

De opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

V?

Waarom is de collecte altijd in november?

A.

De 25 landelijke huis-aan-huiscollectes gaan langs de deuren volgens een rooster dat door de Stichting Collecteplan wordt geschreven en gepubliceerd door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Ieder collecterend fonds krijgt een vaste week toegewezen waarin zij mogen collecteren. Dit collecterooster wordt verspreid onder alle gemeenten in Nederland. Op deze manier worden de collectes zo goed als mogelijk verspreid en wordt er voorkomen dat mensen meer dan eens per week een collectant aan de deur krijgen.