Collecte 2.0

Er wordt al ruim 100 jaar gecollecteerd in Nederland en uit onderzoek blijkt dat dit nog steeds een populaire manier van geven aan goede doelen is. Waar veel collectanten echter tegen aan lopen is dat veel mensen tegenwoordig geen kleingeld meer in huis hebben. Voor iedereen die toch aan de collectant wil geven, is nu een oplossing gevonden.

Maar liefst 21 goede doelen, waaronder het Nationaal MS Fonds, hebben de handen ineengeslagen en zijn gestart met de pilot Collecte 2.0. Er is een nieuwe, hypermoderne collectebus ontwikkeld met ingebouwd pinapparaat. Met deze collectebus kan naast contant ook met pin en contactloos gegeven worden aan de collectant.

De collectebussen rouleren onder de 21 deelnemende goede doelen zodat de samenwerkende organisaties kosten kunnen besparen. De goede doelen gaan vanaf 3 september in 50 gemeenten in Nederland met de nieuwe collectebussen op pad.

Het Nationaal MS Fonds doet ook mee met de pilot Collecte 2.0 en zet tijdens de MS Collecteweek van 17 tot en met 23 november 250 nieuwe collectebussen met ingebouwd pinapparaat in 50 plaatsen in Nederland in.