Een donatie én een loempia

“Ik bel aan, een Aziatische vrouw doet open en zegt dat ze even geld moet pakken. Ze loopt naar de keuken waar nog iemand anders aan het koken is. Ik zeg: 'het ruikt lekker'. De vrouw vraagt of ik zin heb in een loempia en voor ik wat kan zeggen komt ze terug met geld en een loempia. Even later sta ik daar op straat met een vollere bus in de ene hand én een lekkere Vietnamese loempia in de andere. Die eerst maar even opgegeten voor ik naar de volgende deur ging.”

 

Dit is ons eerste briefje!

“Ik heb de eerste dag met mijn zoon Wouter van 3,5 gecollecteerd. Hij zei bij elke deur steeds: 'Ik kom collecteren voor mama's MS!' De volgende dag heb ik met mijn dochter Nynke van 5 gecollecteerd. Ook zij vond het heel speciaal om bij iedereen aan te bellen! Bij het eerste vijfje riep ze: 'Dit is ons eerste briefje!'.”

 

Mes en vork

"Ik bel aan en een 8-jarig jongetje doet open. Ik zeg, waarschijnlijk iets te snel, 'ik kom collecteren voor het MS Fonds'. Het jongetje denkt even na en sprint naar de keukenla en rommelt daarin. Zijn moeder vraagt hem wat hij toch aan het doen is. 'Nou, de mevrouw aan de deur vraagt om een mes en vork'."

 

Nieuwe benen kopen...

“Kom ik bij iemand aan de deur en terwijl de moeder geld haalt, blijft een jochie van ongeveer 5 jaar bij me staan en vraagt me: 'Wat is dat M&S?' Dus ik probeer op een zo makkelijk mogelijke manier uit te leggen dat het voor mensen is die ziek zijn en soms niet goed kunnen lopen. Hij kijkt me aan en weet meteen wat ik met dat geld ga doen...nieuwe benen kopen voor deze zieke mensen.”