Recordopbrengst MS collecteweek 2017

De landelijke collecteweek van het Nationaal MS Fonds was met een recordopbrengst van € 1.071.939,83 wederom een groot succes! Het Nationaal MS Fonds bedankt alle gevers voor hun bijdrage en alle collectevrijwilligers voor hun inzet. Zij zijn ook dit jaar weer door weer en wind op pad gegaan om zich sterk te maken tegen MS.

Meest invaliderende ziekte onder jonge mensen
MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, (aangezichts)pijn, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

Collectant gemist?
Ga naar www.mscollecte.nl en doneer online. Het is ook mogelijk om een donatie over te maken op giro 5057 (NL 92 INGB 000000 5057) of sms STOPMS naar 4333 en doneer eenmalig €2.

Het Nationaal MS Fonds ontvangt geen subsidies en is volkomen afhankelijk van donaties en giften.

Samen staan we nóg sterker tegen MS!
Wilt u zich ook sterk maken tegen MS? Collecteren kost maar een paar uurtjes van uw tijd, maar het maakt een wereld van verschil. Meld u zich dan aan als collectant voor de MS Collecteweek van 19 t/m 24 november 2018. Dat kan via de website www.mscollecte.nl of telefonisch op (010) 591 98 39.

Nog geen reacties.

SCHRIJF EEN REACTIE