Collectebus van de toekomst

Maar liefst 21 goede doelen, waaronder het Nationaal MS Fonds, hebben de handen ineengeslagen voor een nieuwe collectebus. Met deze collectebus kan naast contant ook contactloos en met pin gegeven worden aan de collectant. Contactloos betalen wordt steeds populairder. In 2014 waren er nog maar 8,3 miljoen contactloze transacties en in 2016 steeg dit aantal al tot 630 miljoen. 

Collecteren wordt steeds populairder

Er wordt al ruim 100 jaar gecollecteerd en de afgelopen drie jaar is de waardering voor deze manier van geven alleen maar toegenomen. Een grote belemmering is echter dat veel mensen tegenwoordig geen kleingeld meer in huis hebben. Voor iedereen die toch graag wil geven, is nu een oplossing gevonden; een hypermoderne collectebus. De 21 goede doelen investeren gezamenlijk in vijfhonderd collectebussen met ingebouwde pinautomaten.
Voortaan kan er dus zowel contactloos, met pin als met contant geld worden betaald aan de deur. Veiligheid en anonimiteit van de gift staan centraal bij deze nieuwe vorm van collecteren.

Roulatie 

De collectebussen rouleren onder de 21 deelnemende goede doelen zodat de samenwerkende organisaties kosten kunnen besparen. De goede doelen gaan vanaf 3 september met de nieuwe collectebussen in 50 plaatsen in Nederland op pad.
De collecteweek van het Nationaal MS Fonds is van 20 t/m 25 november 2017. 

 

 

2 Reacties

  1. Fijn dat dit zo geregeld is zodat de collectant niet vaak krijgt te horen heb alleen geen geld in huis. Maar hoe is dit kastje beschermd voor de skimmers want ze kunnen zo kastje met MS FONDS sticker erop plakken en de mensen geven daarom wel en zien niet dat de persoon een slimapparatuur bij zich heeft of zijn deze pinkastjes er tegen beschermd? Coördinator Collectanten MS FONDS Helmond Ronnie Bloks
  2. Ik deel helaas de mening niet dat collecteren populair is en gewaardeerd wordt. Zelf collecteer ik voor meerdere goede doelen en organiseer ik samen met twee assistenten voor het MS fonds. Ik merk dat het steeds moeilijker wordt om collectanten te vinden om nog maar te zwijgen van het onbeleefde gedrag van de mensen die soms de deur open doen. Ik laat mij er niet door weerhouden, maar sommige collectanten haken hierdoor wel af.

SCHRIJF EEN REACTIE