Tips voor het collecteren

Jouw hulp bij de collecte is onmisbaar. Dankzij jouw inzet kunnen we onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS) financieren. En helpen we mensen met MS verder om te leven zonder dagelijkse zorgen over MS. Hartelijk dank!

Om je te helpen bij het collecteren geven we je hieronder wat handige tips:

 1. Maak de collecte zichtbaar
  Laat iedereen weten dat je je inzet voor de MS collecte. Hang een poster, vlag of spandoek op en besteed er aandacht aan op sociale media.
 2. Een goede voorbereiding is het halve werk
  Het is handig als je cijfers en feiten over MS en het Nationaal MS Fonds paraat hebt. Mensen waarderen het als je kunt vertellen wat we met de donaties doen en zullen hierdoor sneller wat extra geld geven. Lees voor je op pad gaat bijvoorbeeld de informatie op deze website goed door.
 3. Maak een planning
  Stippel je route uit en deel je wijk in op het aantal dagen dat je kunt lopen. Loop alleen in de straten die je hebt afgesproken met je collecte-coördinator. Anders bestaat de kans dat er straten 'dubbel' worden gelopen. Ga vooral aan het begin van de week langs. Je kunt dan later in de week eventueel nog een keer terug als mensen niet thuis zijn. Probeer tussen 18.00 en 20.00 uur te collecteren. Dan zijn de meeste mensen thuis.
 4. Stel je voor aan de deur
  De eerste indruk is heel belangrijk. Begroet mensen met een glimlach, stel je netjes voor en vertel waarom je collecteert voor het MS Fonds. Vergeet niet je legitimatiekaart mee te nemen, er kan naar gevraagd worden.
 5. Vriendelijkheid staat voorop
  Bedank iedereen voor hun gift. Maar blijf ook vriendelijk als je geen geld krijgt. Het is geen 'plicht' om te geven. Misschien steunen deze mensen het Nationaal MS Fonds al op een andere manier.
 6. Laat je niet te snel ontmoedigen
  Het is natuurlijk vervelend als mensen de deur niet opendoen of niet geven. Laat je er niet door ontmoedigen! Wanneer mensen niet thuis zijn noteer dan het huisnummer en ga later nog een keer langs.
 7. Maak gebruik van de gelegenheid
  Ben je tijdens de collecteweek jarig of heb je een feestje? Ga gerust langs met de collectebus om geld in te zamelen bij je familie, vrienden en kennissen.
Infographic collectant_liggend_def