Meest gestelde vragen over collecteren

V?

Waarom een collecte?

A.

Het Nationaal MS Fonds organiseert ieder jaar de landelijke MS Collecteweek om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden.

V?

Moet ik elke avond collecteren?

A.

Nee, hoor! De meeste collectanten lopen één avond en dat is ongeveer 2 uur. Daarmee zijn wij hartstikke blij. Uiteraard mag je op meer avonden aan de slag, dat is fantastisch, maar niet verplicht. De collecteweek loopt van maandag t/m zaterdag. Je kunt zelf de avond uitkiezen die jou het beste uitkomt om te gaan collecteren.

V?

Hoe weet ik waar ik moet collecteren?

A.

Dat overleg je met de coördinator in jouw woonplaats. Uiteraard houdt een coördinator rekening met jouw voorkeur. Het is gebruikelijk om in je eigen straat te collecteren. Dat werkt vaak heel goed. Jij kent de mensen en andersom kennen ze jou ook; hierdoor krijg je (bijna) altijd wat in je collectebus gedoneerd.

V?

Hoe kom ik aan een collectebus?

A.

De coördinator neemt in november contact met je op om af te spreken wanneer je de collectebus kunt ophalen of wanneer de coördinator de bus bij je komt brengen.

V?

Krijg ik nog een legitimatiebewijs?

A.

Jazeker! Je ontvangt een legitimatiebewijs waarmee je je aan de deur kunt legitimeren als collectant van het Nationaal MS Fonds. Er hoeft geen pasfoto op het legitimatiebewijs.

V?

Wat gebeurt er met het geld dat ik ophaal?

A.

Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

V?

Waarom is de collecte altijd in november?

A.

De 25 landelijke huis-aan-huis-collectes gaan langs de deuren volgens een rooster dat door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) wordt vastgesteld. Ieder jaar krijgen alle aangesloten goede doelen een vaste week toegewezen (jaarlijks rond dezelfde week) waarin zij mogen collecteren. Dit collecterooster wordt verspreid onder alle gemeenten in Nederland. Op deze manier worden de collectes zo goed als mogelijk gespreid en wordt er voorkomen dat mensen meer dan eens per week een collectant aan de deur krijgen.